Ödüller

B’iota Laboratuvarları’na "Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri" ödülü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ’nün katılımı ile "6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi" gerçekleştirildi. ATO Congresium’da düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını yapan Bakan Özlü, Ar-Ge ve tasarımın dijital dönüşüm sürecinin anahtar kavramları olduğunu dile getirerek, "Ar-Ge’ye yatırım en kazançlı yatırımdır. Her fırsatta ifade ettiğim gibi Ar-Ge’ye yatırım, külfet değil nimettir. Yapılan araştırmalar, net olarak şunu göstermektedir ki ihracat ile Ar-Ge harcamaları arasında doğrudan bir ilişki vardır. Yani Ar-Ge’ye yatırım yaptıkça ihracat artmaktadır. Sürdürülebilir ihracat için Ar-Ge ve inovasyon zorunludur. Türkiye’nin lokomotifi ihracat, ihracatın lokomotifi Ar-Ge ve inovasyondur. İhracat yapan firmalar, rekabet güçlerini korumak ve gelirlerini artırmak için yenilikçi olmak ve yenilikleri takip etmek zorundadırlar. Bizler, hükümet ve Bakanlık olarak bütçe içindeki Ar-Ge ödeneklerini her bütçe döneminde artırmaya devam ediyoruz. Özel sektörün de Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma daha fazla yatırım yaptıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Özel sektörümüzü Ar-Ge yatırımları konusunda destekliyoruz" diye konuştu.

B’iota Laboratuvarları ’a ödül

Zirvede özel sektörden 25 Ar-Ge ve tasarım merkezine de ödülleri verildi. Ödül alan şirketlerden biri de B’iota Laboratuvarları oldu. B’iota Laboratuvarları hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Dündar, bu markanın bilinenin aksine yüzde yüz Türk sermayeli bir şirket olduğunu kaydetti. Firmanın dermokozmetik, gıda takviyesi ve bitkisel ilaç alanında faaliyet gösterdiğini ifade eden Dündar, "Bilinen BioxcinBioder ve Nutraxin gibi markalarıyla şu anda eczanelerde yer alıyor" dedi.

Firmanın en büyük özelliğinin Ar-Ge’ye ve Ar-Ge yatırımlarına yapmış olduğu harcama ve vermiş olduğu önem olduğuna değinen Dündar, "Gerek Türkiye’de gerek dünya çapında girdiği rekabette başarı elde etmesi, B’iota’nın Ar-Ge’ye verdiği öneme ve bu alanda yapmış olduğu yatırıma borçlu" şeklinde konuştu.

Dündar, 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nin önemine de değinerek, bu kapsamda hükümetin bu alana verdiği desteğin hissedildiğini söyledi. Hükümetin bu alana yatırım yapan şirketleri teşvik ettiğinin de altını çizen Dündar, "Hükümetin teşviği ile bizim gibi şirketler bu alanda daha cesurca yatırım yapıyor. Biliyoruz ki yapmış olduğumuz yatırımların önemli bir kısmını biz devletimizden geri alacağız. Önemli olan bu yatırımlarla ürünler geliştirebilmek" ifadelerini kullandı.

Haber Detay : İHA

B’İOTA AR-GE MERKEZİ

B’İOTA Ar-Ge Merkezi Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun uyarınca kurulmuş bir merkez olup faaliyetleri Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Merkez birbirinden bağımsız araştırma birimlerinden oluşmaktadır.

• Hücre Kültürü ve Moleküler Laboratuvarı
• Bitki Araştırma Merkezi
• Gıda Takviyeleri Geliştirme Birimi
• Kozmetik Ürün Geliştirme Laboratuvarı
• Enstrümental Analiz laboratuvarı
• Kozmetik Ürün Performans Değerlendir- me Birimi
• Ruhsatlandırma ve Klinik çalışmalar

Yukarıda adı geçen araştırma birimlerinde Biyolog, Gıda Mühendisi, Moleküler Biyolog, Kimya Mühendisi, Kimyager gibi değişik meslek gruplarından araştırmacılar çalışmaktadır.

TÜBİTAK PROJELERİ VE PROJE ORTAKLIKLARI


Ar-Ge Merkemiz bugüne kadar üç TÜBİTAK-TEYDEB projesi tamamlamıştır. TÜBİTAK tarafından verilen bir 1003 projesinde B’iota Ar-Ge Merkezi proje ortağı olarak yer almaktadır. Bu projeler yeni ürünlerin geliştirilmesine neden olmuş ve şirketin cihaz altyapısına katkıda bulunmuştur.

ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİKLERİ

Son 7 yıllık dönemde İstanbul Üniversitesi ve Pavia Üniversitesi başta olmak üzere pek çok önde gelen üniversitesi ve kurum ile iş birliği gerçekleştirilmiştir.

İtalya Pavia Üniversitesi, İstanbul Üniversi- tesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Fitoterapi Merkezi ve Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birlikleriyle Ar-Ge merkezinde 500’ü aşkın ürün geliştirilmiştir.